Artikel over technisch vertalen

Of het nu gaat om veiligheidsinformatiebladen, operationele instructies, handleidingen of productinformatiebladen, gezien de complexiteit van technische en wetenschappelijke vertalingen zijn zorgvuldigheid, nauwkeurigheid en diepgaande kennis van de betreffende sector essentieel, ongeacht om welke branche het gaat (mechanische engineering, engineering, luchtvaart, ruimtevaart, transport, IT e.d.). Daarom maken wij bij ViaVerbia gebruik van vertalers die gespecialiseerd zijn in het werkveld voor de betreffende vertaling en de volledige terminologie en nuanceringen beheersen voor een ongeëvenaard eindproduct.

 

Technische vertaling in het Engels: woordenlijst uit de automobielsector
Door Frédéric Ibanez, Technisch vertalen
De automobielindustrie is een veeleisende sector die een grote precisie en een perfecte beheersing van technische termen vereist. Voor professionals in deze sector zijn vertalingen van technische informatie naar het Engels onmisbaar maar ook een hele uitdaging. Alphatrad licht de specifieke kenmerken van deze vertalingen toe en biedt u een overzicht van de Engelse technische woordenschat die essentieel is in de automobielindustrie.  
Lees meer
Vertaling in de luchtvaartsector: uitdagingen en aandachtspunten?
Door Frédéric Ibanez, Technisch vertalen
In de luchtvaartindustrie is het essentieel dat men elkaar goed begrijpt en dat de communicatie vloeiend en betrouwbaar verloopt in meerdere talen om de conformiteit en veiligheid van apparatuur en operaties te garanderen. De vertaling van documenten speelt daarom een sleutelrol in de luchtvaartsector, maar biedt ook een antwoord op de grote uitdagingen en aandachtspunten die eigen zijn aan deze zeer technische en veeleisende sector.  
Lees meer
Vertaling van een bestek: alles wat u moet weten
Door Frédéric Ibanez, Technisch vertalen
Bestekken zijn een onmisbaar hulpmiddel voor elk grootschalig project. Of ze nu technisch, functioneel of algemeen van aard zijn, deze documenten hebben hun eigen bijzonderheden, waardoor de vertaling soms een uitdaging op zich wordt. Ontdek alles wat u moet weten over de specifieke kenmerken van dit type vertaling en ons advies over hoe u uw bestekken doeltreffend kunt vertalen.  
Lees meer
Tips om een handleiding voortreffelijk te vertalen
Door Frédéric Ibanez, Technisch vertalen
Wilt u een handleiding of gebruiksaanwijzing van producten vertalen om die toegankelijk te maken voor internationale klanten? Ontdek al onze tips voor een betrouwbare en kwalitatieve vertaling van al uw handleidingen, gebruiksaanwijzingen en instructies voor eender welk vakgebied.  
Lees meer
Vertaling van octrooien / patenten
Door Frédéric Ibanez, Professionele vertalingen
Wat is een octrooivertaling? Wat zijn de bijzonderheden van dit type vertaling en tot wie moet u zich voor deze dienstverlening wenden? Wij vertellen u alles wat u moet weten over dit onderwerp.  
Lees meer
Wetenschappelijk vertalen
Door Frédéric Ibanez, Professionele medische vertalingen
Wetenschappelijk vertalen brengt een groot aantal uitdagingen en specifieke kenmerken met zich mee, die vereisen dat de vertaler over bepaalde zeer specifieke vaardigheden beschikt. We bekijken de kenmerken van dit type vertaling en de expertise die nodig is om ze uit te voeren.  
Lees meer
Te ondernemen stappen alvorens u een InDesign-bestand vertaalt
Door Frédéric Ibanez, Professionele vertalingen
Wilt u content vertalen die in InDesign is opgemaakt? Voor de vertaling van dit soort media dient u een aantal specifieke procedures te volgen. Onderstaande stappen helpen u bij de vertaling van bestanden die uit InDesign geëxporteerd worden.  
Lees meer
Vertaling bouwbranche
Door Frédéric Ibanez, Professionele vertalingen
Bouwbedrijven die aan internationale projecten werken met aannemers vanuit de hele wereld, moeten professionele vertaalservices gebruiken om er zeker van te zijn dat elk lid van het team alle aspecten begrijpt.  
Lees meer
DIY vertaling doe-het-zelf
Door Frédéric Ibanez, Professionele vertalingen
De miljoenen mensen die wereldwijd hun eigendommen hebben ingepakt en zijn verhuisd voor een nieuw leven in een ander land, wacht ongelooflijke opwinding, hoop en avontuur. Veel kiezen ervoor een appartement of villa te kopen om in te ontspannen en hun nieuwe omgeving in zich op te nemen, maar net zoveel mensen kiezen ervoor een stuk land te kopen zonder gebouw en creëren hun nieuwe leven van onderaf aan - steen voor steen.
Lees meer
Logistiek vertaling
Door Frédéric Ibanez, Professionele vertalingen
Er zijn nu meerdere manieren om goederen te vervoeren en ze hebben allemaal hun unieke eigenschappen. De keuze tussen lucht, weg of zee en welke manier er wordt gebruikt voor het verplaatsen van vracht van A naar B staat in het middelpunt van de gedachten van elke transport- en logistiekmanager. Dit komt doordat het allemaal om timing en kosten draait.
Lees meer