Artikel over stemmenbureaus

Meertalige voice-overs kunnen nuttig zijn voor het nasynchroniseren van telefoonberichten, tutorials, institutionele films, podcasts, onlinecursussen e.d. Dankzij ViaVerbia krijgt u door professionele stemacteurs verzorgde audiocontent op maat: met een uitstekende uitspraak, veel aandacht voor detail en een spreekstijl die op uw wensen kan worden afgestemd. Ook kunt u uit onze online databank de stemacteur kiezen die het beste bij uw merkimago past.

 

Een Roemeense voice-over stemacteur vinden
Door Frédéric Ibanez, Stemmenbureau
Hebt u een voice-over nodig voor de Roemeense versie van uw audio- of videocontent? Lees onze tips om een goede keuze te maken.   Let op de eigenschappen van de stemacteur Bij het kiezen van een geschikte voice-over is het in de eerste plaats van belang dat de stemacteur aan bepaalde basisvereisten voldoet.
Lees meer
Waarom in zee gaan met een stemmenbureau
Door Frédéric Ibanez, Stemmenbureau
Inspreken in andere talen incl. voorafgaande vertaling van de gesproken teksten is tegenwoordig bij veel verschillende soorten audiomateriaal nodig, in het bijzonder voor de bedrijfscommunicatie.
Lees meer
Welke eigenschappen zijn belangrijk voor een stemacteur
Door Frédéric Ibanez, Stemmenbureau
In het spanningsveld tussen technische mogelijkheden en menselijk prestatievermogen moet een professionele stemartiest een aantal specifieke vaardigheden bezitten. Zijn beroep kent veel vaktechnische vereisten, zowel op gebied van nasynchronisatie van audiovisueel materiaal als bij het inspreken van voice-overs voor B2B-video's of bij geluidsopnames van off-screen voice-overs.
Lees meer
Alles weten over de vertaling van videogames
Door Frédéric Ibanez, Marketingteksten vertalen
Voor de internationale verkoop moet elke videogame worden vertaald en aangepast aan het publiek van het land in kwestie. Deze essentiële stap wordt de “lokalisatie” genoemd. De vertaling van videogames vereist bovendien specifieke competenties van de vertaler: hij moet het speluniversum precies nabootsen en verschillende vertaalhulpmiddelen gebruiken.  
Lees meer
Meertalige telefonische boodschappen voor internationale bedrijven
Door Frédéric Ibanez, Stemmenbureau
Veel Nederlandse bedrijven handelen wereldwijd en handhaven zich succesvol op de internationale markt. Toch zijn hun telefoons natuurlijk niet dag en nacht bezet en dan geven telefonische boodschappen de beller informatie over kantoortijden of andere contactmogelijkheden. Meertalige telefonische boodschappen voor bedrijven die ook in het buitenland werkzaam zijn, behoren tot de standaard, maar veel ondernemers halen nog niet het meeste uit deze korte boodschappen.
Lees meer