Het recyclen van reeds gebruikte grondstoffen moet niet alleen de hulpbronnen, maar ook het milieu sparen. Kunststoffen, bouwmaterialen, glas en andere materialen kunnen na gebruik met behulp van diverse technische processen worden bewerkt voor hergebruik. Glas wordt verwerkt tot nieuw glas, kunststoffen worden vermalen tot granulaten en geperst tot nieuwe containers of kunststofvormen en ook bouwmaterialen kunnen na het machinaal vermalen vaak worden hergebruikt in de wegenbouw of op andere zinvolle manieren. Aangezien het recyclingproces een langdurig en vaak kostenintensief proces is, heeft de wetgever voorschriften uitgevaardigd om de recycling quota van de deelstaten te verhogen.
Vanaf 2035: 65 % recyclagepercentage voor heel Europa
Er zijn duidelijke doelstellingen binnen de EU voor het recyclen van stedelijk afval, d.w.z. restafval van particuliere huishoudens. In 2055 moet 55 procent van het restafval gerecycled zijn. Sommige landen hebben deze doelstelling al gehaald en naast Oostenrijk en Duitsland hoeven ook Slovenië zich geen zorgen te maken over de quota. In Malta is op dit moment echter slechts 7 procent van het stedelijk afval gerecycled en in Roemenië bedraagt het quotum ruim 13 procent. Griekenland en Cyprus zijn met 17 procent al een stapje verder, maar ook nog ver verwijderd van de EU-eisen.*
Goede communicatie ondersteunt het recyclingproces
Veel fabrikanten kopen grondstoffen en goederen van over de hele wereld in om hun producten te vervaardigen. Met name op het gebied van chemie en materiaalwetenschappen is er aan opgeleide vertalers gevraagd om uniforme richtlijnen te creëren die het complexe onderwerp recycling bevorderen. Als u contact met ons opneemt, zullen wij u met plezier terzijde staan.
*Bron: Statista
Een nieuwe opmerking toevoegen