Groen licht voor EU-Singapore handel- en investeringsbeschermingsovereenkomst

Arbeidsrecht, milieubescherming onderdeel van de overeenkomst

De vrijhandelsovereenkomst waarvoor het Europese Parlement in februari 2019 toestemming heeft gegeven, schaft binnen vijf jaar bijna alle tarieven af tussen de partijen. De overeenkomst regelt vrije handel in diensten, waaronder retail banking, hij beschermt unieke Europese producten zoals Jerez wijn of Nürnberger Bratwurst en opent de Singaporese markt voor EU-bedrijven die, bijvoorbeeld, in de spoorsector werkzaam zijn. De overeenkomst omvat ook versterkte arbeidsrechten en milieubescherming, een element dat zeer belangrijk is voor het parlement.

Het parlement heeft laten zien dat het zich inzet voor een op regels gebaseerd handelssysteem: de EU hecht waarde aan eerlijke en vrije handel. De handelsovereenkomst verbetert niet alleen de toegang van de EU tot de Singaporese markt, maar nog meer tot de groeiende ASEAN-regio, en zorgt er tegelijkertijd voor dat werknemers en het milieu goed beschermd zijn. De investeringsbeschermingsovereenkomst zet modern gemeenschappelijk kader binnen de EU op en vervangt de bestaande bilaterale overeenkomsten tussen Singapore en aparte EU-lidstaten die de toxische investeerder-staat geschillenregeling bevatten.

Singapore is verreweg de grootste partner van de EU in de regio, goed voor bijna een derde van de EU-ASEAN handel in goederen en diensten, en ongeveer tweederde van de investeringen tussen de twee regio's. Meer dan 10.000 Europese bedrijven hebben hun regiokantoor in Singapore.

 

Talen van Singapore

Singapore heeft vier officiële talen: Engels, Maleis, Mandarijn-Chinees en Tamil. Engels is de algemene taal, en is de taal van zaken en bestuur en ook de taal waarin les wordt gegeven in scholen.

Singaporezen zijn meestal tweetalig, met Engels als hun algemene taal en meestal de moedertaal als tweede taal die op school wordt geleerd, om de etnische identiteit en waarden van elk individu te behouden. De officiële talen van Singaporezen zijn Engels (80% alfabetisering), Mandarijn (65% alfabetisering), Maleis (17% alfabetisering) en Tamil (4% alfabetisering).

Onze vertalers zijn gespecialiseerd in vele Aziatische talen en zijn beschikbaar voor bedrijven die taalkundige ondersteuning zoeken op commercieel, financieel of ander gebied.